Webinar  Prawo pracy, płace, ubezpieczenia

RODO w HR – PRZETWARZANIE DANYCH KADROWYCH

15
Grudnia

Termin: 15 Grudnia 2020
Cena: 119 zł netto (146,37 zł brutto)

Godziny 9:30-10:45

Organizator

Zakończyliśmy przyjmowanie zgłoszeń

O szkoleniu

Prowadzący poruszą istotne i aktualne dla pracodawców zagadnienia, wskażą na obszary problemowe oraz dylematy interpretacyjne w obszarze ochrony danych osobowych, a także uwzględnią decyzje i stanowiska Urzędu Ochrony Danych Osobowych, poglądy doktryny i orzecznictwa. Poruszone zostaną również kwestie wynikające z tzw. nowelizacji sektorowej z maja 2019 r. (zmiany w kodeksie pracy, ustawie o zakładowym funduszy świadczeń socjalnych).
 
Plan webinarium:
 
1. Podstawowe pojęcia (dane osobowe, profilowanie, dane biometryczne, pseudonimizacja);
2. Administrator i podmiot przetwarzający – powierzenie a udostępnienie danych i nadawanie upoważnień;
3. RODO w procesie rekrutacyjnym:
  • obowiązki informacyjne,
  • zakres pozyskiwanych danych,
  • rekrutacje online, portale społecznościowe i agencje rekrutacyjne,
  • rekrutacje ukryte,
  • referencje i kontakt z poprzednim pracodawcą,
  • okres przechowywania CV.
4. RODO w pracy i praca z RODO:
  • dane pracownicze w obrocie gospodarczym,
  • medycyna pracy,
  • zakładowy fundusz świadczeń socjalnych,
  • monitoring pracowniczy.
5. Kontrole trzeźwości i stan epidemii (COVID-19):
  • co można sprawdzać 
  • o co można pytać.
6. Inne formy zatrudnienia i praca tymczasowa:
  • umowy cywilnoprawne,
  • pracownicy tymczasowi.
7. Naruszenia ochrony danych osobowych
  • czym są naruszenia,
  • kiedy, komu i co zgłaszamy.
 
Partnerem webinarium jest:
 
 

RODO w HR – PRZETWARZANIE DANYCH KADROWYCH

Szkolenie odbędzie się: 15 Grudnia 2020r.

Praktyczne informacje
 
Udział w webinarium możliwy jest tylko dla osób które dokonały elektronicznej rejestracji na szkolenia lub wysłały skan papierowego zgłoszenia na adres [email protected] Dzień przed planowanym webinarium, na podany w formularzu adres mailowy, zostanie wysłany link do platformy na której odbędzie się webinarium oraz instrukcją postępowania. Udział z seminarium nie wymaga instalowania dodatkowego oprogramowania, konieczne jest jedynie stabilne łącze internetowe.

Program


brak danych


Prelegenci



mec.Tomasz Osiej

Radca prawny, europejski rzecznik patentowy, Prezes Zarządu Omni Modo Sp. z o.o. www.omnimodo.com.pl, Partner zarządzający w kancelarii Osiej i Partnerzy www.kancelariaosiej.pl, Wiceprezes Zarządu Związku Firm Ochrony Danych Osobowych (ZFODO) www.zfodo.org.pl, ekspert z zakresu ochrony danych osobowych, prawa własności przemysłowej oraz prawa nowych technologii. Autor oraz współautor (redaktor) m.in. "Ochrona danych osobowych w praktyce - pytania i odpowiedzi" (2000), "Ochrona danych osobowych po wejściu do Unii Europejskiej”(2004), „Ochrona danych osobowych – wybór zagadnień” (2010), „Ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych. Wybrane zagadnienia” red. M.Kawecki, T.Osiej C.H.Beck (2017), „RODO w 15 krokach – Praktyczny Poradnik dla Przedsiębiorców” M.Czarnecki, T.Osiej, C.H.Beck (2018), „Ochrona danych osobowych w zatrudnieniu” red. D. Dorre-Kolasa, CH.Beck (2020) oraz wielu publikacji w prasie branżowej. Współtwórca największego portalu o ochronie danych osobowych www.gdpr.pl. Od 1998 roku doradza administratorom danych, przeprowadza audyty, szkoli i występuje na konferencjach. Wykładowca z zakresu ochrony danych na Uniwersytecie Jagiellońskim oraz w Wyższej Szkole Bankowej w Warszawie.

dr Michał Czarnecki

Absolwent prawa i filozofii na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Obronił doktorat z obszaru prawa administracyjnego gospodarczego. Partner w Kancelarii Osiej i Partnerzy www.kancelariaosiej.pl. Były pracownik Departamentu Orzecznictwa, Legislacji i Skarg w Biurze Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. W Omni Modo prowadzi audyty i szkolenia, zarówno otwarte, jak i zamknięte, dotyczące ochrony danych osobowych. Specjalizuje się także w zagadnieniach związanych z przetwarzaniem danych osobowych w miejscu pracy. Wykładowca na uczelniach wyższych. Współautor „RODO w 15 krokach – Praktyczny Poradnik dla Przedsiębiorców”, M.Czarnecki, T.Osiej C.H.Beck (2018), „Ochrona danych osobowych w zatrudnieniu” red. D. Dorre-Kolasa, CH.Beck (2020) oraz autor licznych artykułów na portalu www.gdpr.pl, gdzie pełni funkcję zastępcy redaktor naczelnej.




Lokalizacja i termin wydarzenia

Miejscowość: Webinarium
Adres: online
Miejsce szkolenia: online
Opis lokalizacji:
Termin: 15 Grudnia 2020
Cena: 119 zł netto (146,37 zł brutto)

Co obejmuje cena

  • Udział w prelekcji na żywo naszego eksperta, z możliwością przesłania Państwa pytań na czacie,
  • Udział w sesji odpowiedzi na pytania przesłane w trakcie webinarium,
  • Prezentację pdf wykorzytaną w trakcie webinarium, przesłaną do Państwa mailem po zakończeniu webinaru,
  • Dostęp do nagrania szkolenia – możliwość ponownego obejrzenia przez 7 dni kalendarzowych, po zakończeniu webinaru,
  • Certyfikat.

Warunki uczestnictwa

Koszt udziału w webinarium wynosi netto: 119,00 zł  + 23% VAT,
 
Opłata za webinarium jest dokonywana przelewem na podstawie faktury przesłanej przez Wiedza i Praktyka Sp. z o.o.
 
Uwaga! Bezkosztowa rezygnacja z udziału w webinarium możliwa po przesłaniu informacji o rezygnacji e-mailem do organizatora, najpóźniej na 6 dni od momentu zgłoszenia. Jeśli organizator nie otrzyma rezygnacji, a uczestnik nie weźmie udziału w webinarium, Wiedza i Praktyka Sp. z o.o. obciąży firmę zgłaszającą pełnymi kosztami webinarium. W przypadku odwołania webinarium przez organizatora lub zmiany terminu klienci nie ponoszą żadnych kosztów.
 
Zapoznaliśmy się z warunkami uczestnictwa w szkoleniu organizowanym przez Wiedza i Praktyka i akceptujemy je.

 

Reklama

Copyright © 2021 Wiedza i Praktyka