Szkolenie  Ochrona danych osobowych/RODO

Dokumentacja RODO w firmie - czy jesteśmy gotowi na kontrolę?

26
Kwietnia

Miejscowość: Warszawa
Adres: ul. Łotewska 9A
Miejsce szkolenia: Wiedza i Praktyka
Termin: 26 Kwietnia 2019
Cena: 530 zł netto (651,90 zł brutto)

Organizator

Dokumentacja RODO w firmie - czy jesteśmy gotowi na kontrolę?

Zakończyliśmy przyjmowanie zgłoszeń

O szkoleniu

Prowadzisz firmę, jesteś IODem lub ADO? W codziennej pracy odpowiadasz za ochronę danych osobowych i chcesz uniknąć dotkliwych kar za naruszenia ochrony danych osobowych? Koniecznie przyjdź na nasze szkolenie, w trakcie którego:

  • Przekonasz się czy prawidłowo spełniasz obowiązek informacyjny
  • Dowiesz się jak zapewnić bezpieczeństwo techniczne i organizacyjne,
  • Sprawdzisz komu i  w jakim zakresie możesz udostępniać dane osobowe pracowników i klientów
  • Skorzystasz z porad naszego eksperta i wymienisz się doświadczeniami z innymi podmiotami mającymi do czynienia z ochroną danych osobowych,
  • Dowiesz się jak UODO rozpatruje skargi oraz na co zwraca uwagę przy kontrolach- casy oparte na aktualnych sprawach.

Zapraszamy na nasze praktyczne warsztaty, na których nasz ekspert odpowie na wszystkie Twoje pytania. Prelegent na wielu case study omówi wszelkie aktualne zagadnienia, co pomoże uczestnikom w sposób praktyczny poznać i zrozumieć wszelkie nurtujące kwestie. Skorzystaj z doświadczenia i praktyki zawodowej eksperta.

Celem szkolenia jest:

  • wskazanie praktycznych rozwiązań oraz obalenie mitów które pojawiły się poprzez nieprawidłowo wdrożone RODO.

Omówione zostaną m.in.:

  • najczęstsze błędy występujące w wewnętrznych politykach ochrony danych osobowych,
  • pozycja IOD w organizacji,
  • naruszenia, zabezpieczenia oraz zasada rozliczalności.

Kompedium praktycznej wiedzy, tak o tym szkoleniu mówią uczestnicy!

Każdy uczestnik szkolenia otrzyma w prezencie książki:

"Audyt RODO zgodnie z najnowszymi przepisami – jak się do niego przygotować" oraz "Niezbędnik inspektora ochrony danych – ponad 70 przydatnych wzorów dokumentów i akty prawne" o łącznej wartości 148,00 zł

 


Dokumentacja RODO w firmie - czy jesteśmy gotowi na kontrolę?

Szkolenie odbędzie się: 26 Kwietnia 2019r.

Szkolenie przeznaczone jest dla:

  • Administratorów Danych Osobowych,
  • Inspektorów Ochrony Danych oraz kandydatów na IOD,
  • audytorów wewnętrznych,
  • audytorów,
  • specjalistów ochrony danych,
  • pracowników zajmujących się ochroną danych,
  • właścicielo,
  • managerów,
  • działów PR, HR, prawnych.

Program

Czas trwania szkolenia 10:00 - 15:30

PROGRAM SZKOLENIA:

  1. Bezpieczeństwo przetwarzania w aspekcie technicznym i organizacyjnym- infrastruktura, procesy i ludzie
  2. Klauzula informacyjna- jak realizować obowiązek w praktyce?
  3. Prawa  na gruncie RODO
  4. Wewnętrzne polityki- case study. Jakie błędy najczęściej popełniamy?
  5. Zgłaszanie naruszeń w praktyce
  6. Inspektor Ochrony Danych- rola w organizacji, a rola audytora wewnętrznego. Współpraca czy konflikt kompetencji?
  7. Odpowiedzialność pracownika za nieprzestrzeganie RODO
  8. Przetwarzanie danych pracowników – wykaz obszarów gdzie nie wymagana jest zgoda.
  9. Zasada rozliczalności, a kontrole i skargi.
  10. Jak UODO rozpatruje skargi- case study ( administracja publiczna i sektor prywatny)
  11. Kontrola UODO – jak się do niej przygotować?
  12. Jak ją wykazać RODO jako inwestycja w bezpieczeństwo firmy.
     

Szkolenie może być także realizowane w formule dedykowanego dla Państwa warsztatu zamkniętego. Zaletą takiego rozwiązania jest uwzględnienie specyfiki Państwa branży oraz dostosowanie miejsca i godzin szkolenia do indywidualnych preferencji.
Zapraszamy do kontaktu w sprawie szkolenia zamkniętego, przygotujemy ofertę i program szyty na miarę Państwa potrzeb.

Zapraszamy do kontaktu: [email protected] lub 22 429 43 40.


Prelegenci


Wykorzystaj doświadczenia polskich ekspertów.
Przekonaj się, jak ich praktyczna, pełna wiedza może pomóc Ci radykalnie zmniejszać koszty i odnosić coraz większe sukcesy.


Aneta Sieradzka

Aneta Sieradzka

Prawniczka, naukowiec, mediator, nauczyciel akademicki i blogerka – pasjonatka prawa. Specjalizuje się w obsłudze prawnej dedykowanej podmiotom gospodarczym ze szczególnym ukierunkowaniem na sektor medyczny i farmaceutyczny oraz stowarzyszeń branżowych w związku z szeroko pojętym prawem medycznym i prawem w zakresie ochrony zdrowia. Absolwentka Wydziału Prawa i Administracji Krakowskiej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego oraz Prawa Medycznego, Bioetyki i Socjologii Medycyny na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Ponadto, zdobywała wiedzę w zagranicznych ośrodkach w Londynie i Rotterdamie, w The London School of Economics and Political Sciences i Erassmus University.


Lokalizacja i termin wydarzenia

Miejscowość: Warszawa
Adres: ul. Łotewska 9A
Miejsce szkolenia: Wiedza i Praktyka
Opis lokalizacji: Organizator zastrzega zobie możliwość zmiany miejsca szkolenia, by dostosować salę do komfortu uczestników obecnych na szkoleniu. Zawsze będzie to sala blisko centrum, z dobrym dojazdem.  
Termin: 26 Kwietnia 2019
Cena: 530 zł netto (651,90 zł brutto)

Co obejmuje cena

W ramach opłaty otrzymasz:

  • udział w szkoleniu,
  • materiały szkoleniowe,
  • serwis kawowy,
  • lunch,
  • certyfikat udziału w konferencji.

UWAGA CENA BEZ VAT! Zapłać mniej za udział w szkoleniu

Uczestnikom opłacającym udział w konferencji w 70% lub całości ze środków publicznych przysługuje zwolnienie z VAT, po okazaniu organizatorowi odpowiedniego oświadczenia. 

 

 

 

 

Warunki uczestnictwa

Koszt udziału w szkoleniu wynosi netto: 530 zł + 23% VAT,

Opłata za szkolenie jest dokonywania przelewem po szkoleniu na podstawie faktury przesłanej przez firmę Wiedza i Praktyka Sp. z o.o.

Uwaga! Bezkosztowa rezygnacja z udziału w szkoleniu jest możliwa po przesłaniu informacji o rezygnacji e-mailem do organizatora szkolenia, najpóźniej na 7 dni roboczych przed szkoleniem. W przypadku rezygnacji do 3 dni roboczych przed szkoleniem  Wiedza i Praktyka Sp. z o.o. obciąży firmę zgłaszającą na szkolenie kwotą stanowiącą 50% pełnej opłaty za szkolenie. Jeśli organizator nie otrzyma rezygnacji a uczestnik nie przybędzie na szkolenie, Wiedza i Praktyka Sp. z o.o. obciąży firmę zgłaszającą na szkolenie pełnymi kosztami szkolenia. W przypadku rezygnacji uczestnika na 2 dni przed szkoleniem oraz w dniu szkolenia,  Wiedza i Praktyka Sp. z o.o. obciąży firmę zgłaszającą na szkolenie pełnymi kosztami szkolenia. W przypadku odwołania szkolenia przez organizatora lub zmiany terminu klienci nie ponoszą żadnych kosztów.

Zapoznaliśmy się z warunkami uczestnictwa w szkoleniu organizowanym przez firmę Wiedza i Praktyka i akceptujemy je.

Polecamy również

Dokumentacja RODO w firmie - czy jesteśmy gotowi na kontrolę?
Szkolenie Ochrona danych osobowych/RODO

Dokumentacja RODO w firmie - czy jesteśmy gotowi ...

Katowice, 10 Maja 2019

Zakończyliśmy przyjmowanie zgłoszeń

Dokumentacja RODO w firmie - czy jesteśmy gotowi na kontrolę?

Czytaj więcej   »

Reklama

Copyright © 2019 Wiedza i Praktyka